Alastomat pyöräilijät yllättivät keskellä päivää

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Polkupyöräily on ainakin eurooppalaisille yksi yleisin tapa liikkua paikasta toiseen. Esimerkiksi Kööpenhaminassa ja Amsterdamissa ihmiset siirtyvät paikasta toiseen mielellään pelkästään polkupyörillä.

Myös Suomessa on panostettu viime vuosina pyöräilijäystävällisempiin liikenneolosuhteisiin. Jotta polkupyöräilijöille saataisiin enemmän huomiota, on ympäri maailmaa järjestetty lukuisia nakupyöräilytapahtumia.

Nyt Manchesterissa kaduilla polki 200 alastonta polkupyöräilijää. Manchester Evening Newsin mukaan tapahtuma oli osa vuosittaista World Naked Bike Ride Day -päivää. Viime vuonna samanlaiseen tempaukseen otti osaa vain sata pyöräilijää, joten kiinnostus on tuplaantunut ainakin Manchesterin alueella.

Alastoman pyöräilijät vaativat ympäri maailmaa järjestettävien tapahtumien avulla lisää pyöräteitä ja sen kautta myös turvallisuutta. Mielenilmaukseen osallistuu toisinaan myös vaatteet päällä polkevia pyöräilijöitä, mutta pääasiallisena ideana on herättää huomiota ja vallata kaupungin ajotiet polkupyörille. Polkupyöräily on protestiin osallistuneiden mielestä ympäristöystävällinen ja kuntoakohentava liikkumismuoto, jota valtioiden tulisi ehdottomasti tukea enemmän.