Pyöräilijä, tässä sinulle kesähaastetta kerrakseen – ei kokemattomille

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Temppupyöräilyssä voi pomppia vaihtoehtoisesti joko tasaisella maalla tai rampeista, hyppyreistä ja esteistä. Lisäksi pyörillä niin sanotusti grindataan, eli liututaan tankoja, kaiteita ja putkia. Tim Knoll on elävä esimerkki taidokkaasta temppupyöräilijästä.

YouTube
YouTube

Temppupyöräily vaatii ketteryyden lisäksi huikeaa kehonhallintaa ja täydellistä tasapainoaistia. Tim Knoll -niminen YouTube-sensaatio on julkaissut useita polkupyörällään suorittamia temppuvideoita verkossa ihmisten äimisteltäväksi. Tuorein video ei petä katsojia, sillä hän tekee kaksipyöräisellä kulkuvälineellään jopa kurperkeikkoja ja uimahyppyjä.

Temppupyöräilyä voidaan kutsua myös BMX-pyöräilyksi, joka sai alkunsa 60-luvun Kaliforniasta. Minikokoisilla menopeleillä jäljiteltiin aluksi pelkästään motocrossia, mutta temppuilu tuli mukaan kuvioihin, kun huonommin kilpailuissa menestyneet nuoret alkoivat viihdyttää toisiaan polkupyörillä kikkaillen. Siten syntyi BMX:n freestyle.