Asmo on mullistava suomalaiskeksintö kännyköihin – valtava sähkönsäästö!

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Jokaisessa suomalaiskodissa on kännykkälaturi – tai useita latureita. Valtaosa niistä on seinässä ympäri vuorokauden ja ympäri vuoden, kuluttaen koko ajan sähköä. Staran saamien tietojen mukaan apuun on tulossa mullistava suomalainen keksintö ASMO, joka voi säästää maailmassa sähköä jopa kahden ydinvoiman verran.

ASMO
ASMO

Yksi kännykkälaturi kuluttaa vuodessa sähköä 8.000 wattia, jolla määrällä voisi pitää kotona valoja päällä kuukauden tai keittää 80 pannullista kahvia. ASMO-laturi poistaa ylimääräisen virrankulutuksen, sillä se kuluttaa ainoastaan silloin, kun puhelin on kytkettynä siihen. Sähkönsäästön lisäksi ASMO on paloturvallinen toisin kuin perinteiset kännykkälaturit.

Oululainen kehittäjä Asmo Saloranta ryhtyi kehittämään ASMO-laturia kaksi vuotta sitten, kun hänen vaimonsa lapsuudenkoti tuhoutui täysin kännykän laturista syttyneessä tulipalossa. Suuret kännykkävalmistajat ovat jo aiemmin yrittäneet kehittää vastaavan laturin, mutta huonolla menestyksellä. Parhaillaan tuotteelle haetaan rahoitusta Kickstarter-palvelussa.

ASMO
ASMO