Ohhoh, elefantit innostuivat jalkapallosta – tältä näytti jättien futismatsi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brasiliassa pelataan parhaillaan jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuja, joita seurataan innokkaasti kotikatsomoista käsin myös meillä Suomessa. Nyt internetissä nähdään kuitenkin hieman toisenlaista jalkapalloilua.

YouTube
YouTube

The David Sheldrick Wildlife Trust -eläinsuojeluyhdistuksen Celebrating FIFA World Cup 2014 -video todistaa, ettei jalkapallo oli pelkästään ihmisten laji. Videolla joukko orpoudesta pelastettuja elefantteja on uppoutunut urheilulajin pariin, ja se näyttää sujuvan niiltä kuin vanhoilta tekijöiltä.

Järjestön ihmistyöntekijöiden ja elefanttien yhtäkkisen jalkapalloinnostuksen taustalla on videon kuvauksen mukaan afrikkalaisen jalkapalloilijan, Yaya Touren taannoinen vierailu The David Sheldrick Wildlife Trust -yhdistyksen tilalla.