Naistenhakkaaja sai opetuksen – kylällinen miehiä puolusti uhria

Ohhoh! · Tim Isokivi

Parisuhdeväkivalta on vakava asia, ja maailmanlaajuisesti merkittävä terveyttä ja tasa-arvoa koskeva ihmisoikeuskysymys. Terveys ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan suunnilleen yhtä moni mies ja nainen on kokenut väkivaltaa suhteessa, mutta silti vakava väkivalta vammoineen kohdistuu useammin naisiin.

LiveLeak
LiveLeak

Nyt verkossa on julkaistu poikkeuksellisen raju Aasiassa kuvattu video, jolla nainen joutuu väkivallan kohteeksi. Mies lyö ja potkii naista. Kuten asiaan kuuluu, yrittää sivullinen tulla väliin ja keskeyttää tilanteen. Tästä kimmastuneena väkivaltainen mies häätää ulkopuolisen pois ja jatkaa naisen pahoinpitelemistä. Stara ei videota julkaise, mutta halutessasi voit katsoa sen tästä.

Järkyttävä videomateriaali saa hieman toisenlaisen lopun, kun paikalle saapuu pienen kylän verran miehiä antamaan opetusta naistenhakkaajalle. Väkivallalla ei tulisi koskaan korjata väkivaltaa, mutta naiselle tulee varmasti turvallisempi olo suojelijoiden ympäröimänä. Toivottavasti nainen ymmärtää pysytellä jatkossa erossa miehestä. Suomessa perheväkivaltaan puututaan sosiaali- ja terveyshuollon toimesta, mutta uhri harvoin kertoo kokemuksista oma-aloitteisesti.