Arkipäivää Alaskassa – karhu vieraili baseball-pelissä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Villieläimet ovat tulleet osaksi ihmisten arkipäivää seuduilla, joilla asutus on hyvin lähellä luontoa. Kerroimme äskettäin lenkkipolulla mustakarhun kohdanneista kanadalaisista. Ihmisiä pelkäämättömät mesikämmenet ovat ilmeisesti nyt liikkeellä, sillä samankaltaisia uutisia kantautuu hieman pohjoisemmasta Alaskasta.

YouTube
YouTube

Associated Pressin julkaisemalla videolla nähdään Alaskan pääkaupungissa Juneaussa kesken baseball-pelin paikalle ilmaantunut karhu. Onneksi kontio pysytteli kiltisti kentän ulkopuolella aidan takana, mutta silti pelaajat kääntyivät katsomaan hieman erilaista pelin seuraajaa suurella mielenkiinnolla. Karhu ei näytä vierastavan ihmisiä, eivätkä ihmiset karhua.

Karhun ja ihmisen kohtaamiseen liittyvät uutiset kantautuvat yleensä Alaskasta tai Venäjältä, jossa ollaan totuttu elämään näiden villieläinten kanssa. Normaalisti käyttäytyvä erämaakarhu väistää ihmistä luonnossa, mikäli tämä vain on mahdollista tai ihminen ei syystä tai toisesta herätä pedon luontaista saalistusvaistoa.