Nukkuvalta kodittomalta varastettiin rahat – silminnäkijöiden reaktiot tyrmistyttävät

Viihdeuutiset · Stara.fi

Nettivideoiden tekijät ovat valistaneet ihmisiä lukemattomista yhteiskunnallisista asioista, joita ei olisi ehkä muuten saatettu suuren yleisön tietoon. Nyt vuorossa on rikoksista alhaisimpiin lukeutuva tilanne, eli nukkuvalta kodittomalta varastaminen. Tai oikeastaan siihen silminnäkijänä reagoiminen.

YouTube
YouTube

Testin toteutti YouTubessa videoitaan julkaiseva Model Pranksters -ryhmä, joka lavasti New Yorkissa sijaitsevalle kadulle nukkuvan kodittoman, jonka kädessä oli käteistä rahaa. Niin ikään lavastettu nuori nainen varasti kodittomalta kourallisen seteleitä kerta toisensa jälkeen. Tilanteen nähneistä sivullisista juuri kukaan ei puuttunut varkauteen millään tavoin. Ensimmäisen tunnin aikana vain yksi silminnäkijä esitti vastalauseen varkaalle. Tilanne kuitenkin muuttui, kun varkaaksi lavastettiin mies.