Veretseisauttava rallionnettomuus – historian pisin hyppy ja onnettomuus

Viihdeuutiset · Stara.fi

Autourheilussa kuten muissakin urheilulajeissa pyritään usein rikkomaan aikaisempia ennätyksiä. Joskus siinä onnistutaan ja joskus ei. Ajoittain myös onnistuminen päättyy huonosti. Nyt on ollut kyse juuri sellaisesta tilanteesta, kun maailman pisin ralliautohyppy päättyi huonosti.

YouTube
YouTube

Ralliskuski ja ammattilaskettelija Guerlain Chicherit yritti tehdä maailman pisimmän ralliautohypyn, ja onnistui siinä upeasti. Laskelmat olivat menneet suurin piirtein oikein, mutta siitä huolimatta auto laskeutui hypyn päätteeksi liian jyrkässä kulmassa rampille karmaisevin seurauksin.

Auto lähti nimittäin valtavalla nopeudella pyörimään täysin hallitsemattomasti. Kaikeksi onneksi Chicherit onnistui selviämään rajusta tilanteesta ilman vakavaa loukkaantumista, vaikka aineksia olisi ollut hyvin paljon pahempaankin. Tilanteesta videokameroilla kuvattu materiaali kertoo tunnelmat.