Nämä asiat naiset salaavat jopa ystäviltään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Naiset kertovat mielellään muille ihmisille minkälaisia ruokia he ovat kokkailleet, mitä vaatteita he ovat ostaneet tai kuinka kauan he ovat siivonneet, kuntoilleet tai tehneet töitä päivän aikana. Näillä tiedoilla haetaan tietysti myönteistä huomiota muilta ihmisiltä, vaikka kaikki asiat eivät aina olisi edes totta.

Kaikkea naiset eivät kuitenkaan kerro – ainakaan mielellään. Surcare-pesuainemerkki teetti asiakkaillaan kyselyn, jonka mukaan naiset eivät mielellään paneudu seksielämänsä yksityiskohtiin. He eivät esimerkiksi määrittele orgasmien määriä tai omistamiaan seksileluja muille. Yksi toinen pyhä asia on paino, eikä vaa’an todellisia lukemia paljasteta kenellekään kuin hyvin, hyvin harvoin.

Mikäli nainen kärsii kiusallisista vaivoista, ei niistäkään kerrota tai huudella kovaäänisesti muille kuin lääkäreille tai puolisolle. Harva tahtoo kuulla kenenkään sairastavan esimerkiksi sukupuolitauteja tai hiivatulehdusta.

Myös raha-asiat jätetään salaisuudeksi ja aniharva huutelee julkisesti palkkakuittinsa loppusummaa. Tämä yleensä siksi, että naiset tienaavat huomattavasti vähemmän työmääräänsä nähden kuin miehet. Hieman arempi aihe on sen sijaan rikosrekisteri, mikäli naisella sellainen sattuu olemaan. Siitäkään harva juttelee kovaäänisesti muuten kuin pakon edessä.