Neliönmuotoiset vesimelonit Japanista maailmalle – hinta satoja euroja kappaleelta

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Vesimelonit ovat runsaan vesipitoisuudensa johdosta mainio kesäherkku kuumana päivänä. Japanilaisten kehittelemä uutuusvesimeloni nousi taannoin otsikoihin ympäri maailmaa. Maassa kehiteltiin nimittäin astetta erikoisemman näköinen vesimeloni.

YouTube
YouTube

Kyseessä on vesimeloni, joka on neliön muotoinen. Herkku saa muotonsa siitä, että se kasvatetaan neliön muotoisessa laatikossa. Neliönmuotoiset vesimelonit eivät ole kovinkaan yleisiä edes kotimaassaan Japanissa, joten niiden hinnat ovat melko hurjia.

Nyt neliönmuotoisia meloneja on ryhdytty kauppaamaan myös muualla maailmalla, BuzzFeed kertoo. Japanista lähetetään uutuusvesimeloneja muun muassa Kanadaan ja Venäjälle. Esimerkiksi Moskovassa yksi kuutiovesimeloni maksaa noin 630 euroa.