Viranomaiset nöyrtyivät some-raivon edessä – juomia sittenkin festarialueelle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme eilen kuinka hallituksen holhouspolitiikan tuloksena Pori Jazz ilmoitti kieltävänsä kaikenlaisten nesteiden tuomisen Kirjurinluodon konserttialueelle, jossa lukemattomat perheet ovat perinteisesti nauttineet piknikistä tähtiesiintyjien soittaessa.

Tänä vuonna perinne oli loppumassa, kun Pori Jazz päätti kieltää alkoholilainsäädänön nojalla kaikkien juomien tuomisen alueelle mukaanlukien veden, äidinmaidonkorvikkeet ja pillimehut. Eilen määräyksen antanut viranomaiinen, Länsi-Suomen aluehallintovirasto, reagoi kuitenkin asian sosiaalisessa mediassa saamaan valtavaan kielteiseen huomioon ja pyörsi yllättäen päätöksensä. Nyt viranomainen onkin sitä mieltä, että alkoholittomia juomia saa tuoda festarialueelle avaamattomissa pakkauksissa.

Tämän jälkeen Pori Jazz vahvisti Pillimehugate-nimityksen saaneeseen kohuun perumalla mehukiellon. Konserttialueelle saa tuoda alkoholittomia juomia avaamattomissa pulloissa. Twitterissä festivaali lupasi jokaiselle toimistosta lipun ostaneelle kaupan päälle pillimehun.