Tässä tosinörtin unelma! Tetris-paita, jolla voi pelata

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tetris on venäläisen Aleksei Pazitnovin kehittämä tietokonepeli, joka julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1984. Peli tuli tunnetuksi, kun sen versiot julkaistiin länsimaalaisten kotitietokoneille muutamaa vuotta myöhemmin. Sittemmin peli on julkaistu jossain muodossa lähes kaikille tietokonemalleille ja pelikonsoleille.

YouTube
YouTube

Nyt Marc Kerger esittelee t-paitansa, jolla voi pelata Tetristä. Miestä on suorastaan pakko hipelöidä, sillä paidassa on 128 LED-valoa, joiden avulla palikat liikkuvat paidan etumuksessa olevien ohjaimien käskyistä. Peli toimii neljällä AA-paristolla. Mies on kehitellyt paidan kunnianosoituksena 30 vuotta täyttävälle Tetris-pelille.

Venäläisellä ansansävelmällä kaikuvan pulmapelin tarkoituksena pudottaa värikkäitä palikoita kenttään siten, että ne muodostavat muiden neliöiden kanssa suoria rivejä. Tetriksessä on ärsyttävän äänimaailman lisäksi se huono puoli, että siihen jää koukkuun.