Ohhoh, punkki väisteli miehen piirtämiä viivoja – katso video

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Punkit ovat yksi asia kesästä, josta kukaan ei varmasti erityisemmin nauti. Esimerkiksi punkkeihin kuuluva puutiainen on erityisen harmillinen otus joka imee verta uhreistaan. Puutiaisia tarttuu matkaan erityisesti heinikoista ja pusikoista. Nyt yksi punkki on päässyt tähdittämään omaa viraalivideotaan.

YouTube
YouTube

Punkki on päätynyt pöydällä olevan paperin päälle. Videon kuvannut mies piirtelee paperille viivoja nähdäkseen, miten punkki reagoi. Otus ei kykene kävelemään mustekynillä piirrettyjen viivojen päältä, vaan sen on väisteltävä mustekynän jälkiä.

Mies jaksaa leikkiä otuksen kanssa jonkin aikaa. Hauskaa kokeilua on käyty katsomassa YouTubessa yli 300.000 kertaa. Videota kommentoineiden mukaan punkki vältelee mustetta sen sisältämän, punkin omia feromoneja muistuttavan aineen takia. Aine häiritsee punkkia saaden sen tulkitsemaan, että alue on merkitty vaaralliseksi.