Fanit riemastuivat! Pink Floyd julkaisee uuden levyn

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Brittiläiset Syd Barrett, Roger Waters, Nick Mason ja Richard Wright perustivat Pink Floyd -yhtyeen vuonna 1965. Suosikkiyhtye on myynyt urallaan yli 250 miljoonaa albumia. Sen tunnetuin levy on vuonna 1979 julkaistu klassikko The Wall. Nyt menestysyhtye julkaisee uutta musiikkia.

Vuonna 1967 yhtyeeseen liittyneen David Gilmourin vaimo Polly Samson kertoi ensimmäisenä uudesta levystä Twitterissä. Yhtyeen edustaja on sittemmin vahvistanut tiedon paikkaansa pitäväksi, Metro uutisoi.

Levy saapuu kauppojen hyllyille ensi lokakuussa ja se kantaa nimeä The Endless River. Albumin materiaali on peräisin vuonna 1994 pidetyistä sessioista, ja Polly Samson kuvailee levyä perustajajäsen Rick Wrightin joutsenlauluksi. Levy on yhtyeen ensimmäinen julkaisu sitten vuonna 1994 ilmestyneen The Division Bell -levyn.

Pink Floyd nousi aikoinaan maailmanlaajuiseksi ilmiöksi progressiivisen muusiikkityylinsä myötä. Yhtyeen kokoonpano on vuosien varrella monien muiden yhtyeiden tapaan kokenut joitakin muutoksia. Barrett jätti yhtyeen vuonna 1968 mielenterveysongelmien takia, Wright ja Waters taas lähtivät 1970-luvun lopulla ja 1980-luvun puolessavälissä. Wright kuitenkin liittyi myöhemmin takaisin yhtyeen riveihin palkattuna soittajana. Hän ja Syd Barrett ovat sittemmin jo menehtyneet.