Facebook poisti metsästyskuvilla raivostuttaneen cheerleaderin kuvat

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme äskettäin yhdysvaltalaisesta Kendall Jonesista, joka aiheutti suunnatonta raivoa netinkäyttäjien keskuudessa julkaistuaan Facebookissa kuvia mestästämistään villieläimistä Afrikassa. Hän poseerasi kuvissa kuolleen leijonan, sarvikuonon, norsun ja virtahevon kanssa.

Kendall Jones Facebook
Kendall Jones Facebook

Nyt Facebook on poistanut 19-vuotiaan cheerleaderin nettiraivoa kylväneet kuvat. Facebookin ylläpidon mukaan teksasilaisen naisen julkaisemat metsästyskuvat rikkovat sosiaalisen median asettamia sääntöjä. BuzzFeedin mukaan Facebook ei tahdo tukea palvelussaan sisältöä, joka edistää uhanalaisten lajien metsästämistä tai myyntiä, vaan he tahtovat taistella äärimmäistä eläinrääkkäyksen muotoa vastaan.

Villieläinten surmaaminen harrastuksen vuoksi on ollut jo vuosikymmeniä rajussa vastatuulessa, sillä salametsästäjät ovat saaneet monet lajit sukupuuton partaalle jo ilman eläimiä ampuvia harrastajiakin. Teinityttö pitää itse toimintaansa oikeutettuna, sillä hän on kertomansa mukaan ampunut eläimet laillisesti maksettuaan niistä asianmukaiset maksut.

Kendall Jones Facebook
Kendall Jones Facebook
Kendall Jones Facebook
Kendall Jones Facebook