Nerokas keksintö piilottaa alkoholitölkin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on keskusteltu kovasti yleisötapahtumista ja niiden tiukasta linjasta kävijöiden omiin alkoholijuomiin. Puistoblues ja Pori Jazz joutuivat kieltämään kaiken tuotavan alkoholin, vaikka niiden piknik-kulttuuri ei ole koskaan tuottanut ongelmia. Hetkeksi kiellettiin kaikkien nesteiden tuominen, mutta Pori Jazz pyörsi päätöksensä valtavan yleisöpalautteen vuoksi ja salli alkoholittomat juomat.

Reddit
Reddit

Nyt verkossa esitellään tämän hetken suomalaisfestareiden tunnelmaan poikkeuksellisen osuva keksintö, joka naamioi tavallisesta 0,33 litran juomatölkin Coca-Coca -tölkiksi. Tällaisen apuvälineen avulla neuvokas festarikävijä voisi salakuljettaa juomia festarialueelle, mutta onneksi suomalaiset eivät sellaiseen tietenkään sorru.

Festivaalien viime päivien alkoholikeskustelussa on keskusteltu pääasiassa siitä saako omia juomia nauttia vai ei. Festivaalit voivat kuitenkin pitkälti itse päättää käytännön toteutuksesta, sillä yksi ja sama festarialue voi sisältää sekä anniskelualuetta että ei-anniskelualuetta. Alueiden määrittely on luvanhakijan ja luvan myöntäjän harkinnassa. Mikäli jokin osa festarialueesta ei ole anniskelualuetta, voidaan sinne laillisesti tuoda mukanaan omia alkoholijuomia. Osa festivaalialueesta voi olla esimerkiksi kaikille vapaata puistoa, jolloin aluetta koskee anniskelulain sijaan järjestyslaki.

Tapahtuman järjestäjä voi toki halutessaan kieltää juomien tuomisen, mutta laissa sitä ei kuitenkaan kielletä. Sosiaali- ja terveysministeriö on tosin ollut asiasta viime päivinä alkoholilain 58 pykälän tulkinnasta eri linjoilla kuin poliisi, sillä ministeriö tulkitsee alkoholikiellon koskevan kaikkia yleisötapahtumia. Ministeriö ei kuitenkaan osaa kertoa missä menee tavallisen puiston ja julkisen tilaisuuden raja, jos puisto sijaitsee festivaalialueen vieressä. Käytännössä rajan määrittelee siis poliisi.