Mies jonotti uuden kannabiskaupan edessä – työnantaja irtisanoi heti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Coloradon ja Washingtonin osavaltiot ovat laillistaneet kannabiksen viihteellisen käytön yli 21-vuotiaille Yhdysvaltojen kansalaisille. Muutoksia on valmisteltu vuosien ajan. Kerroimme taannoin, että laillistamisprosessissa on kuitenkin kohdattu ongelmia esimerkiksi yhteisissä käytännöissä ja sopimuksissa.

YouTube
YouTube

Myös kannabikseen liittyviä ennakkoluuloja ja syvään juurtuneita asenteita on hankala lähteä muuttamaan nopealla aikataululla. Kannabiksen laillistaneiden osavaltioiden lait takaavat myös työnantajille edelleen oikeuden irtisanoa työntekijänsä pelkästään kannabiksen käytön perusteella. Tämä myös silloin, vaikka työntekijä käyttäisi ainetta pelkästään vapaa-ajallaan. Nyt eräs mies putosi tähän sudenkuoppaan.

Mike Boyer sai kunnian olla ensimmäinen Washingtonin Spokanen kaupungissa laillisesti kannabista ostanut mies. Kolmekymppinen herra jonotti Green Leaf -nimisen liikkeen edessä 20 tuntia ennen sen aukeamista ja pääsi jopa paikallisuutisten haastatteluun. Valitettavasti vartijana työskentelevä mies menetti elämänsä ikimuistoisimman hetken vuoksi työpaikkansa, sillä hänet irtisanottiin pian televisioesiintymisen jälkeen. Mies antoi positiivisen virtsanäytteen työpaikallaan seuraavana päivänä järjestetyssä huumetestissä.

Boyer oli työskennellyt yrityksessä 12 vuotta. Hän ei käytä kannabista muuten kuin vapaa-ajallaan. Toisin sanoen työnantajat voivat irtisanoa väkeään positiivisen huumetestin tuloksen perusteella, vaikka kannabiksen käyttö on muuten laillista. Boyer ei kuulemma kadu tekoaan. Yhdysvalloissa on laillista käyttää marihuanaa lääketieteellisiin tarkoituksiin 19 osavaltiossa.