Sijoitusyhtiö häätää 98-vuotiaan kodistaan: ”Lähden vain jalat edellä!”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nykymaailmassa ihmisarvo ja tunneäly unohtuvat turhan usein rahan taakse. Yksilön valta ja hyvinvointi on minimissään, kun kuvioihin tulee mukaan kovan luokan bisnes ja voiton maksimointi. Tämän todistaa jälleen San Franciscossa meneillään olevat tapahtumat.

YouTube
YouTube

Urban Green Investments on yritys, joka pyörittää kiinteistökauppoihin perustuvaa liiketoimintaa. Nyt yritys on ostanut joukon Bay Arealla sijaitsevia kerrostaloja tarkoituksenaan tehdä asunnoilla voittoa eteen päin myydessään. Välissä entisen vuokranantajan pitää kuitenkin häätää kaikki asuntojen asukkaat, mukaan lukien 98-vuotias omillaan toimeentuleva Mary Phillips. Hän on asunut asunnossaan 50 vuotta.

Ilmeisen hyvässä kunnossa elelevä nainen päivittelee, että hän ei ole maksanut kertaakaan asuntonsa vuokraa myöhässä, mutta silti hän on saanut häädön. Hänen lisäkseen myös joukko muita senioreita ja pienituloisia on häädetty asunnoistaan, vaikka heillä ei välttämättä ole mahdollisuutta vuokrata tarvittavan nopeasti uutta kotia itselleen. Paikalliset ovat protestoineet kiinteistökauppojen varjolla suoritettua heitteillejättöä vastaan.

– Minä lähden täältä vain jalat edellä, tomera Mary tokaisee asiasta uutisoineelle KRON-televisiokanavalle.