Costa Concordian nostaminen alkoi – tältä hylyn sisällä näyttää!

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Viime vuosien kohutuin risteilyaluksen karilleajo on ylivoimaisesti Italian Giglion saaren rannikolla sattunut Costa Concordian uppoaminen. Kapteeni otti valtavan riskin ja ajoi aivan rannan tuntumassa, kun laiva osui pohjaan ja upposi. Kapteeni pakeni laivalta heti.

YouTube
YouTube

Kyljellään rannan tuntumassa maannut laiva käännettiin taannoin pystyasentoon painojen avulla. Tänään käyntiin on pyörähtänyt hurja nostourakka, jonka tarkoituksena on saada laiva vihdoinkin pois vedestä. Paikallisen poliisin sukeltajat kävivät hylyssä muutamia päiviä ennen operaation aloittamista tarkastelemassa, miltä laivassa näyttää sen oltua kaksi vuotta veden alla.

Telegraphin julkaisemalla videolla nähdään, että laiva on huomattavan paljon samassa kunnossa kuin uppoamishetkellään. Aluksen aulassa olevat tietokoneet ovat esimerkiksi edelleen samoilla paikoilla. Hienointa sukellusvideossa on ehkä kuitenkin aivan sen lopussa nähtävät huikeat näkymät aluksen keskeltä.

Kuva: Splash
Kuva: Splash
Kuva: Splash
Kuva: Splash
Kuva: Splash
Kuva: Splash
Kuva: Splash
Kuva: Splash