Luonnon oma Big Brother – nettikamera näyttää karhujen lohenkalastusta

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Verkossa on satoja luontokameroita, joita voi seurata myös reaaliaikaisesti kotikoneen näytöltä. Osa kameroista on sijoitettu esimerkiksi eläintarhoihin vastasyntyneiden poikasten eloa seuraamaan, mutta parhaimpia lienevät ne webkamerat, jotka kuvaavat aitoa luontoa.

Alaskassa eletään parhaillaan aikaa, jolloin karhut kokoontuvat koskille lohenkalastukseen. Katmain kansallispuiston alueelle on asennettu useita karhujen kalastusta seuraavia kameroita, ja reaaliaikaista videokuvaa voi katsella kotikoneelta tuhansien kilometrien päässä. Moni kameraa seurannut pitää karhujen järjestämää show’ta parempana kuin yhdenkään Big Brother -ohjelman tarjoama meno.

Alaskan ja Suomen välinen aikaero on 11 tuntia, joten kuva saattaa olla hieman hämärämpi paikallisen yön aikana. Kameroissa on kuitenkin mahdollista nähdä useampi karhu kalastelupuuhissa samaan aikaan. Luontokamerat tarjoavat mahdollisuuden päästä kurkistelemaan eläinten maailmaan ilman, että joutuisi väijymään puskissa naamioituneena.