Autiotalosta löytyi mykistävän kokoinen ampiaispesä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailmassa on yli 4.000 ampiaislajia, mutta niille kaikille on yhteistä ampiaisen takapuolessa oleva myrkkypiikki. Pistoksen vuoksi moni pelkää näitä keltamustia pörriäisiä. Verkossa leviää nyt pari vuotta sitten julkaistu video jättikokoisesta ampiaispesästä.

YouTube
YouTube

Ampiaiset eivät kerää pesäänsä hunajaa, vaan rakentaa sinne yhdyskuntaa kuningattaren jälkeläisistä. Ne kuitenkin käyttävät kukkien mettä ravintonaan. Wayne’s Bee’s on hunajamehiläisiä keräävä yritys, joka oli kutsuttu floridalaiseen taloon mehiläisten keräämispuuhiin. Valitettavasti paikalla ei ollut yhtäkään mehiläistä.

Sen sijaan yrittäjä löysi hylätyn talon sisältä valtavan ampiaispesän, joka oli rakennettu vanhan nojatuolin ympärille. Kyseessä on yhdysvaltalaisen yellowjacket-ampiaislajin runsaslukuinen yhdyskunta. Ampiaislajin pistos sattuu 20 kertaa enemmän kuin mehiläisen pistos, videon kuvaaja kertoo.