Suloisuuden huippu: Siili juhli synttäreitä hamstereiden kanssa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lemmikkisiilit ovat usein kääpiösiilejä, jotka kasvavat 15-20 sentin pituisiksi ja painavat 250 – 500 grammaa. Siilit ovat nykyään yhä suosituimpia lemmikkieläimiä ja ne tunnetaan etenkin niiden suloisesta ulkonäöstään. Nyt eräs siili sai ikiomat syntymäpäiväjuhlat.

YouTube
YouTube

Nettiin on julkaistu suloinen video syntymäpäiviään viettävästä siilistä. Siilisankarin vieraana on kaksi hamsteria. Kolmikko nauttii banaanista, omenakastikkeesta ja riisijauhoista valmistettua syntymäpäiväkakkua, joka on kuorrutettu sokerittomalla jogurtilla. Herkku tuntuukin maistuvan pienille juhlijoille, kunnes vuosia täyttävä piikkieläin päättää panna kakun nurin.

YouTubeen on viime vuosina julkaistu paljon siiliaiheisia videoita, joissa lemmikinomistajat esittelevät piikikkäitä nuuskuttelijoitaan. Siilit voivat elää 3 – 5-vuotiaaksi, mutta esimerkiksi Yhdysvalloissa on raportoitu jopa 8-vuotiaasta siilistä. Siili tarvitsee runsaasti huolenpitoa, joten sitä ei kannata ottaa lemmikiksi hetken mielijohteesta.