Laillinen kannabis tuottanut jo 90 miljoonaa dollaria Coloradossa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet Yhdysvaltojen osavaltiot ovat viime vuosina lieventäneet lakejaan mietoja huumeita, erityisesti kannabista kohtaan. Vuoden alussa kannabiksen myynnin laillisti Coloradon osavaltio, jonka väkivaltarikosten määrän kerrottiin romahtaneen heti lakiuudistuksen myötä.

Paikallisen The Denver Post -lehden mukaan osavaltiossa viihdekäyttöön tarkoitettu laillinen kannabis on tuottanut viiden ensimmäisen kuukauden aikana voittoa 90 miljoonaa dollaria, eli noin 66 miljoonaa euroa. Summa kuitenkin kalpenee lääkekäyttöön tarkoitetun kannabiksen myynnin ohella. Se on tuottanut Coloradossa samaan aikaan noin 165 miljoonaa dollaria, eli 122 miljoonaa euroa.

Samaan aikaan osavaltiossa avataan jatkuvasti uusia kannabista laillisesti myyviä liikkeitä. Kesäkuuhun mennessä osavaltiossa on myönnetty luvat yli 200 kannabista välittävälle myymälälle. Tästä kuusta lähtien luvan myöntämiseen ei ole vaadittu juurikaan muuta kuin se, että myyjä on virallisesti Coloradon asukas.