Pilailija haastoi postin – teki osoitteista kryptisiä

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Postin työntekijät joutuvat päivittäin tulkitsemaan erilaisia käsialoja postiin saapuneista kirjeistä ja paketeista. Eräs brittimies päätti kokeilla, meneekö posti hänen kotimaassaan perille, jos käsin kirjoitetun osoitteen sijaan kirjekuoren päälle on kirjoitettu ratkaistava koodi.

James Addison päätti ryhtyä erikoiseen kokeiluunsa huomatessaan, kuinka uskomattoman tehokas hänen paikallinen postimiehensä on. Addison ryhtyi lähettämään kirjeitä, joiden osoitteet oli kirjoitettu erilaisilla koodeilla. Joskus kirjeessä oli ratkaistava arvoitus, kryptinen viesti tai vain kuva talosta, jonne kirje oli matkalla.

Mies on tuottanut kokeilustaan hauskan videon, jonka hän julkaisi Vimeo-palvelussa. Videolla nähdään joitakin miehen lähettämistä kirjeistä. Addison kehuu Britannian postilaitoksen toimivan mallikkaasti, sillä kaikki hänen lähettämänsä koodikirjekuoret ovat menneet perille.