Kalastaja auttoi rauskua synnyttämään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Rauskut ovat kuin merten omia liitelijöitä, sillä niiden uimatapa muistuttaa kovasti ilmassa lenteleviä lintuja. Litteällä ruumiilla varustetut kalat elävät yleensä pohjan lähellä ja niitä tavataan lähinnä trooppisissa ja lauhkeissa merissä. Nyt eräs kalastaja sai mielenkiintoisen rauskusaaliin Floridassa.

Calvin Conger oli ollut perheineen kalareissulla Port Charlotten edustalla Floridassa, kun yhtäkkiä hän nosti veneeseen rauskun. Tarkemmassa tarkastelussa perhe huomasi, että rausku oli suorittamassa lajin jatkumisen kannalta hyvin tärkeää tapahtumaa – synnyttämistä. Pikkuinen rausku teki tuloaan emonsa sisältä.

Rausku synnytti yhteensä kaksi jälkeläistä kalastajan avustuksella. Kalastajat päästivät tuoreen rauskuperheen jatkamaan uimista lämpimiin vesiin, WINK News uutisoi. Maailman suurin rauskulaji on paholaisrausku, joka voi kasvaa yli 7,5 metriä leveäksi otukseksi.