Taru sormusten herrasta -kirjailijasta tekeillä kaksi elokuvaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläinen J.R.R. Tolkien lukeutuu 1900-luvun rakastetuimpiin kirjailijoihin. Miehen tuotanosta tunnetuimpia ovat Taru sormusten herrasta -trilogia ja Hobitti eli sinne ja takaisin -kirja, jotka ovat kääntyneet myös Peter Jacksonin ohjaamiksi elokuviksi.

J.R.R. Tolkienin elämästä on suunnitteilla kaksi erilaista elokuvaa. Fox Searchlight -yhtiön tuottama Tolkien-niminen elokuva paneutuu pääosin kirjailijan nuoruuteen ja hänen palvelusaikaansa toisessa maailmansodassa. Toistaiseksi ei ole tiedossa, ovatko elokuvan tekijät yhteistyössä Tolkienin perikunnan kanssa.

Toinen kirjailijasta kertova, valmisteilla oleva elokuva on nimeltään Tolkien & Lewis. The Hollywood Reporter -lehden mukaan elokuva keskittyy kuvaamaan Tolkienin ja toisen fantasiakirjailijan, C.S. Lewisin ystävyyssuhdetta ja myöhemmin kaksikon välien viilentymistä. Ohjaajan toimii The Expendables 2 -elokuvasta vastannut Simon West.