Tyttö luetteli Yhdysvaltojen osavaltiot alle 20 sekunnissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Moni eurooppalainen irvailee yhdysvaltalaisille siitä, että he eivät osaa nimetä tai paikantaa Pohjois-Amerikan ulkopuolella olevia maita kartalle. Samaa voi toki testata myös toisinpäin, kuinka eurooppalaiselta onnistuu 50 osavaltion nimeäminen Yhdysvaltojen kartalle.

YouTube
YouTube

Nyt eräs neitokainen aiheuttaa hämmennystä netissä nimeämällä aakkosjärjestyksessä kaikki yhdysvaltojen 50 osavaltiota 17 sekunnissa. Luettelo alkaa Albamasta ja päättyy Wyomingiin. Kaikilla osavaltioilla on oma pääkaupunkinsa ja lippunsa. Kalifornia on Yhdysvaltojen suurin osavaltio väkiluvun mukaan.

Euroopan ja Yhdysvaltojen pinta-ala on lähes yhtä suuri. Euroopassa on 50 valtiota ja Yhdysvalloissa vastaavasti 50 osa-valtiota. Siinä missä eurooppalaisten tulee opetella oman maanosansa maat, tulee jenkkien hallita liittovaltonsa hallinnolliset alueet. Kokeilkaapa perässä.