Kim Jong-unista hulvaton tanssiparodia – Pohjois-Korea vaatii videon kieltämistä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme äskettäin, että Pohjois-Korea uhkasi muita maita jopa sotatoimilla, jos Suuren Johtajan salamurhaa käsittelevä Hollywood-komedia päästetään elokuvateattereihin. Nyt Pohjois-Korean viranomaisten kerrotaan jälleen suivaantuneen, mutta tällä kertaa parodiavideon takia.

YouTube
YouTube

Verkossa leviää hulvaton tanssivideo, jossa villisti pelikentän laidalla tanssivan kentänhoitajan kasvot on vaihdettu Kim Jong-unin kasvoihin. Kiinalaisilla verkkosivustoilla alunperin julkaistu video on poikkeuksellisen hauska, sillä videolla Kim tanssii hassusti muun muassa Barack Obaman ja Osama bin Ladenin kanssa.

korealaisen Chosun Ilbo -julkaisun mukaan internetiin pääsevät pohjoiskorealaiset viranomaiset eivät ole asiasta samaa mieltä, koska heidän mukaansa video halventaa Suuren Johtajan mainetta. Lehden mukaan pohjoiskorealaiset ovat vaatineet Kiinaa sensuroimaan videon maansa internetistä. Ainakaan toistaiseksi näin ei ole kuitenkaan ilmeisesti tehty.