Poliisi pyörsi päätöksensä some-kohun ansiosta – kissan kidutus sittenkin tutkintaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vaasassa tehtiin muutama päivä sitten mahdollisesti eläinsuojelurikos, kun kirkkaansinisestä neliovisesta BMW-henkilöautosta heitettiin Plantagen-kaupan edustalla kulkevalle tielle kidutettu kissanpentu. Kissa kuoli pian saamiinsa vammoihin, ja sosiaalisessa mediassa ryhdyttiin heti etsimään tekijää.

Paikalle hälytetty poliisipartio ei odotuksista huolimatta suostunut ottamaan asiaa tutkintaan, koska se epäili kissan jääneen auton alle. Tieto poliisin toiminnasta järkytti sosiaalisessa mediassa, jossa asiasta vaadittiin poliisitutkintaa. Vaatimuksen liitteenä levitettiin pahasti runnellun kuolleen kissanpennun valokuvaa.

Nyt poliisi on jälleen kerran pyörtänyt päätöksensä sosiaalisessa mediassa saamansa kritiikin vuoksi, sillä viranomaiset ovat ryhtyneet tutkimaan tapausta. Facebookissa tähän saakka kerättyjä havaintoja kirkkaansinisestä BMW-autosta voi jatkossa lähettää suoraan poliisille sähköpostilla rikostorjunta.rannikko-pohjanmaa@poliisi.fi.