Lihansyöjäbakteeri söi miehen käden

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Nekrotisoiva faskiitti, eli tutummin lihansyöjäbakteerina tunnettu tauti, on hyvin harvinainen sairaus. Infektio voi kuitenkin koitua lopulta ihmisen kuolemaksi, sillä se etenee ihon ja lihaskerroksen välissä massaa tuhoten.

Yhdysvaltojen Rhode Islandilta kotoisin oleva mies selvisi onneksi raajan amputoimisella. Palomiehenä työskennellyt 32-vuotias Braden Leonard oli ollut kesäkuussa polkupyöräilemässä, kun hän kaatui ja löi oikean kätensä piikkiin.

Kun miehen haava aiheutti tulehduksen ja kuumetta, passittivat työkaverit Bradenin hakeutumaan lääkärin vastaanotolle. Valitettavasti tulehdus diagnosoitiin lihansyöjäbakteeriksi.

Miehen käsi jouduttiin amputoimaan, jotta infektion eteneminen saatiin pysäytettyä. WJAR-TV -paikalliskanavalle tarinansa kertonut mies tietää, että hän voi olla onnellinen jäätyään ylipäätään henkiin bakteeritartunnalta. Hän toivoo löytävänsä käteensä proteesin ja palaavansa pian palomieheksi.