Mies parantui syövästä kannabisöljyllä?

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Syöpää hoidetaan tavallisesti vahvoilla lääkkeillä ja rankoilla hoidoilla. Osa sairastuneista on kuitenkin kokeillut myös vaihtoehtoisia hoitoja. Monissa maissa kannabisöljy on yhä kielletty myös parantumattomasti sairailta, vaikka se parantaa sairaiden elämänlaatua ja vähentää oireita.

Nyt otsikoissa on eräs brittimies, joka väittää parantaneensa syöpänsä itse valmistamillaan tableteilla. 63-vuotias Mike Cutler sairastui vuonna 2009 maksan syöpään. Mies sai samana vuonna maksasiirrännäisen, mutta tauti uusiutui vuonna 2012. Tällä kertaa Cutler päätti ottaa ohjat omiin käsiinsä sairautensa hoidossa, Daily Mail kertoo.

Miehen mukaan hän parantui syövästä itsetekemillään kannabisöljytableteilla. Cutler kertoo lehdelle, että hänen oireensa haihtuivat vain kolme päivää tablettien nauttimisen jälkeen. Isoisä on sittemmin käynyt testeissä jotka todistivat, että hänen syöpäsolunsa olivat hävinneet. Kannabiksen tehokkuudesta syövän hoidossa on jo jonkin aikaa ollut spekulointia, mutta sen tehoa ei olla vielä voitu sataprosenttisesti todistaa.

– Olin totaalisesti järkyttynyt saadessani kuulla että olin parantunut. Olen normaali perheellinen mies, en narkkari. Minulla oli vakava sairaus ja tämä auttoi, Mike Cutler selittää kokeilustaan Daily Mailille.