Tiedemiehet selvittivät: Onko peniksen koolla todella merkitystä?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kautta aikojen naaraat ovat valinneet kumppanikseen lauman johtajia ja kaikista näyttävimpiä lajinsa edustajia. Tämä valintaperuste pätee niin eläinmaailmassa kuin ihmisten keskuudessa.

Nykyisin ihmisillä on huomattavasti enemmän valinnanvaraa kuin luolamiesaikoina, joten myös muut seikat ovat nousseet ihannekumppanin määritelmään.

YouTube
YouTube

Yhdynnän perimmäinen tarkoitus on suvun jatkaminen, vaikkakin se tuottaa harrastajilleen myös suunnatonta mielihyvää. Aiemmin naisten tiedetään valinneen kumppanikseen pidemmällä peniksellä varustettuja miehiä, jolloin siittiöiden ajateltiin päätyvät paremmin munasolujen luokse.

Lisäksi pidemmät penikset antavat tutkimusten mukaan naisille herkemmin emätinorgasmeja. Vielä tänäkin päivänä naiset arvostavat hyvin varustettuja miehiä, mikäli peniksen mitta ei ylitä lepotilassa yli 7,6 senttimetriä. Isot sukupuolielimet nimittäin hirvittävät.

Tänä päivänä peniksen koolla on enemmän merkitystä kaksilahkeisille, koska naiset eivät arvioi enää miehiä siittiön koon perustella. Sen sijaan peniksen koon edelle menevät useimmiten miehen luonteenpiirteet, kuten itsevarmuus, iloinen persoonallisuus ja vetovoima. Toisin sanoen AsapSCIENCEN laatiman tutkimusvideon mukaan iso penis ei aina ole paras, vaikka ei siitä haittaakaan ole.