Huolestuttava tutkimustulos: Roskaruoka voi heikentää hajuaistia

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Roskaruoka on varmasti yksi merkittävä tekijä siihen, miksi maailman väestöstä ylipainoisten määrä on vuosien varrella lisääntynyt merkittävästi. Rasvaisten ja epäterveellisten pikaruokien syömisellä tiedetään olevan monia haitallisia terveysvaikutuksia.

Nyt asiasta on saatu uutta tutkimustietoa. Tutkijoiden mukaan roskaruoan syöminen voi nimittäin pilata hajuaistin. Journal of Neuroscience -lehdessä julkaistujen tutkimustulosten mukaan rasvaisella ruokavaliolla on havaittu yhteyksiä hajuaistin heikkenemisen kanssa. Tulokset saatiin vertailemalla hiirien ruokavalioita ja hajuaistin toimintaa.

Tohtori Nicolas Thiebauldin mukaan tulokset tuovat uusia haaroja liikalihavuuden tutkimiselle. Tutkijat aikovat seuraavaksi perehtyä siihen, onko erittäin sokerisella ruokavaliolla samanlaisia vaikutuksia hajuaistiin. Rasvaisen ruokavalion on jo aiemmin todettu aiheuttavan liikalihavuuden lisäksi muita terveyshaittoja kuten erilaisia sydän- ja verisuonisairauksia.