Ötökkäkammoisten painajainen – 21-senttinen korento löytyi Kiinasta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kesä on täynnä lentäviä hyönteisiä. Pelokkaimmat ihmiset juoksevat karkuun kaikkia pörrääviä ötököitä, oli sitten kyse kärpäsistä, paarmoista tai ampiaisista. Nyt julkisuudessa on esitelty Länsi-Kiinan hyönteismuseon tuorein tuttavuus, ihmisen kättä isompi korento.

YouTube
YouTube

Kyseessä on kiinalainen hyönteinen ja sen tavallista isompi lajin edustaja. CNN:n mukaan jättikokoinen korento löytyi Sichuanin provinssista, jossa paikalliset näkivät sen lentelemässä katulampun alla. Hyönteisen siipien väli on hurjat 21 senttimetriä.

Lajia tavataan tutkijoiden mukaan ainoastaan hyvälaatuisten vesistöjen läheisyydessä, sillä se on erityisen herkkä veden pH-arvojen vaihteluille ja saasteille. Lajille ei ole suomenkielistä nimeä, mutta englanniksi kyseessä on giant dobsonfly, eli ilmeisesti löydös on jonkinlainen jättikokoinen kaislakorento.