Kissoille juoksupyörä – keksinnöstä jättimenestys

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lemmikkijyrsijöiden häkkiin asennetaan usein juoksupyörä, jonka avulla muuten varsin pienessä ympäristössä asuvat eläimet saavat tarvittavan määrän liikuntaa. Juoksupyöriä käyttävät yleensä esimerkiksi hamsterit ja hiiret.

Vimeo
Vimeo

Nyt vastaava kapistus on kehitelty myös isommille lemmikeille. Sean Farleyn luoma One Fast Cat on käytännössä juoksupyörä, joka on suunniteltu kissoille. Keksintö on suunnattu erityisesti sisäkissoille, jotka eivät Sean Farleyn mukaan usein saa tarpeeksi luonnostaan kissoille tärkeää liikuntaa.

– Kotikissoilla on luonnolliset metsästysvaistot, ja tämä keksintö auttaa niitä käyttämään patoutunutta energiaansa, juoksupyörää kuvaillaan.

Mikäli on huolestunut oman kissansa kunnon heikkenemisestä, voi One Fast Cat -keksinnön tilata itselleen ennakkoon sen Kickstarter-sivulla. Vempain on ehtinyt kerätä rahoitusta jo lähes 160.000 dollarin verran, ylittäen sen alkuperäisen 10.000 dollarin tavoitten moninkertaisesti. Ilmeisesti kissojen juoksupyörälle siis uskotaan löytyvän käyttöä, vaikka miljardit kotikissat ovat historian aikana pärjänneet mainiosti ilmankin.