Qstock oli loppuunmyyty – päätähti yksityiskoneella paikalle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on vietetty viikonloppua erittäin helteisissä tunnelmissa, joten kansalaiset ovat suunnanneet sankoin joukoin yleisötapahtumiin ympäri maata. Niin myös Oulussa, jossa Qstock-festivaali oli viimekesäiseen tapaan jälleen loppuunmyyty.

Järjestäjien mukaan tapahtuma keräsi Kuusisaaren ja Raatin alueelle viikonlopun aikana yhteensä 30.000 juhlijaa. Festivaali vietiin läpi kaikin puolin hyvissä tunnelmissa. Paahtavan helteinen sää toi omat haasteensa, mutta festivaaliyleisö osasi varautua olosuhteisiin, joten sairaskohtauksilta vältyttiin. Alueelle varattu juomavesikään ei päässyt loppumaan kesken.

– Vesipisteiden määrä oli tuplattu, mutta silti ne ruuhkautuivat ajoittain pahasti. Tällaisella säällä niitä pitäisi olla vielä enemmän. Muutoin palvelut toimivat väkimäärään nähden hyvin, festivaalipäällikkö Mikko Forstén kertoo.

Tuotannon osalta jännittävin tilanne sattui perjantai-illalle, kun tanskalaisen Volbeat-yhtyeen laulusolistin Michael Poulsenin lentoaikataulut menivät yllättäen uusiksi. Poulsen saatiin kuitenkin lennätettyä paikalle yksityiskoneella, ja täysimittainen keikka voitiin aloittaa 75 minuuttia aikataulusta jäljessä.