Ohhoh, Netflixin hittisarja vaikutti vankien vaatteisiin tosielämässä

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Huippusuosioon Suomessa ja muualla maailmassa noussut Netflix-televisiosarja Orange Is the New Black teki äskettäin paluun innolla odotetun toisen tuotantokauden muodossa. Suosikkisarjan käänteitä seurataan ympäri maailmaa.

YouTube
YouTube

Niin myös mitä ilmeisimminkin yhdysvaltalaisessa Saginawin vankilassa. Laitoksessa ollaan nimittäin jouduttu vaihtamaan vankien vaattet erivärisiin haalareihin sarjan suosion myötä. Sarjassa puhutaan paljon oransseista vanginvaatteista ja sen nimi viittaa siihen, että oranssi on uusi musta.

Tämän seurauksena michiganilainen sheriffi William Federspiel vaihdatutti vankien oranssit haalarit mustavalkoraidallisiin. Mies kertoo Reutersille, että vankilassa olemisessa ei ole mitään hienoa, eikä sitä tulisi hehkuttaa populaarikulttuurissa. Orange Is the New Black perustuu tositapahtumiin, joissa amerikkalainen Piper Kerman tuomittiin vankilaan ex-tyttöystävän huumekauppoihin liittyneen rahalähetyksen takia.