Erikoinen herkku! Väriä vaihtava jäätelö julkistettiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa on myyty viime päivinä jäätelöä todennäköisesti ennätysmäärä, sillä tukala helle pakottaa ihmiset syömään mieltä ja kehoa viilentävää herkkua. Jäätelö on tuhansia vuosia vanha keksintö, jonka edeltäjänä voidaan pitää jäädytettyjä juomia. Suomessa valmistettiin ensimmäisiä jäätelöitä yli sata vuotta sitten.

YouTube
YouTube

Espanjalainen fyysikko ja insinööri Manuel Linares vaihtoi ammattinsa kokiksi. Miehen intohimona oli luoda väriä vaihtava jäätelö, ja nyt hän on kehitellyt Xamaleon-nimisen herkun. Jäätelö on siitä erikoinen, että se vaihtaa sulaessaan väriä sinivioletista vaalean pinkkiin. Jäätelön resepti on salainen, Mirror-lehti tietää.

Jäätelö maistuu hedelmäiseltä tuttifrutilta. Makuna on käytetty mansikkaa, kookosta, mantelia, banaania, pistaasipähkinää, vaniljaa ja karamellia. Jäätelössä on käytetty vain luonnonmukaisia raaka-aineita, ja kehittelytyö on hänen mukaansa kestänyt sen takia hieman kauemmin. Manuelin Calella de Mar -kaupungissa sijaitseva jäätelöliike on saanut tuotteen julkistamisen jälkeen yleisöryntäyksen.