20 syytä miksi kesä on parisuhteen kulta-aikaa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suomen kesä kestää keskimäärin kolme kuukautta, ja sen aikana toteutetaan kaikki vuoden aikana tehdyt suunnitelmat. Pariskuntien rakkauselämä saattaa puhjeta kesällä kukkaan ja romantiikkaa riittää jokaiselle päivälle. Nyt on listattu 20 syytä sille, miksi rakkaus on kesällä parempaa.

Ihmiset ovat paremmalla tuulella aurinkoisena ja valoisana vuodenaikana. Kotielämä sujuu paremmin energisenä, eikä riidoille ole aikaa. Kesä on täynnä kissanristijäisiä ja illanistujaisia. Sosiaalisuus saa ihmiset paremalle tuulelle kuin yksin sohvalla television tuijottaminen. Lisäksi kaikki viettävät kesäisin enemmän aikaa ulkoilmassa. Raikas tuuli, liikunta ja hyvä seura saa herkästi hymyn huulille ja voimaa myös parisuhteeseen.

Kesällä myös vaatetus vähenee ja naisten päällä nähdään toinen toistaan kauneimpia leninkejä. Tämä jos mikä saa kumppanin hormonit hyrräämään, kun talvella ei vilahda edes nilkkanahka. Aurinko antaa iholle kauniin rusketuksen ja ihmiset näyttävät kesällä muutenkin hyvinvoivilta ja kauniilta.

Pariskuntien laatuaikaa syntyy kesällä kuin itsestään esimerkiksi puutarhassa lueskellen ja reissussa lomaillen. Kesällä syödään myös kevyemmin, etenkin jos helle piinaa ja lämmin rasvaruoka ällöttää. Aurinko nousee kesällä todella aikaisin ja tämä vaikuttaa usein myös ihmisten rytmiin. Kun kumppanukset heräävät aiemmin, jää heille myös tavallista enemmän yhteistä aikaa. Tekemistä ei tarvitse keksiä erikseen, vaan kesällä voi spontaanisti kuntoilla tai vierailla kesäteattereissa, rannalla, huvipuistoissa ja jäätelöllä.

Aurinkoinen ajanjakso antaa puhtia parisuhteeseen ja vähentää stressitasoa. Kun kumppani on iloisempi, on myös toinen osapuoli onnellisempi. Kukaan ei halua tehdä ylitöitä kesähelteillä, vaan kirmata rakkaansa kanssa käsi kädessä ilman huolen häivää. Olisipa kesä ainiaan.