Mustan Barbaarin Qstock-tempauksella synkkä seuraus

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme viikonloppuna kuinka kotimainen rap-artisti kosti heavylegendoille näyttävästi sen, että hänen oma keikkansa keskeytettiin metalliveteraanien esiintymisen takia ennen aikojaan. Nyt tapauksella on ollut ikäviä jälkiseuraamuksia sosiaalisessa mediassa.

YouTube
YouTube

Suomiräppäri Musta Barbaari nousi Qstock-festivaaleilla Oulussa lavalle kesken Megadethin keikan, koska hänen omalta keikaltaan vedettiin sähköt pois jo muutaman minuutin esiintymisen jälkeen heavybändin takia. Musta Barbaari juoksenteli paidattomana Megadethin esiintymislavalla pitkään ennen kuin hänet saatiin kiinni ja poistettiin festarialueelta.

Vastaavia festaritempauksia on Suomessa nähty vuosikymmenten ajan, mutta tällä kertaa seuraukset poikkesivat aikaisemmasta, koska lavaviuhahtaja oli mustaihoinen. Viuhahtajan poistaminen festareilta ei vielä riittänyt Megadethin faneille, sillä Facebookissa ja Twitterissä tapaus on saanut aikaan rajun rasistiviestien ryöpyn. Artisti itse ryhtyi julkaisemaan saamiaan rasistisia solvauksia Twitterissä. Alla muutamia poimintoja viesteistä.

Rasistien solvausten lisäksi tempaus on saanut myös runsaasti positiivista palautetta, ja erityisesti rasistisia viestejä ihmetellään parhaillaan laajasti. Kommentoineet ovat kertoneet muun muassa luulleensa, että heavymusiikin fanit olisivat suvaitsevaisia. Keskustelu jatkuu edelleen vilkkaana. Lue viestit tästä.

Twitter
Twitter