Megadethin Qstock-keikkaraiderin parodia leviää verkossa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viikonloppuna kotimainen rap-artisti kosti heavybändi Megadethille näyttävästi sen, että hänen oma keikkansa keskeytettiin metalliveteraanien esiintymisen takia ennen aikojaan. Tapauksen seurauksena räppäri joutui jopa raivostuneiden hevifanien rasististen sovausten ja uhkailujen kohteeksi sosiaalisessa mediassa.

Julkaisu käyttäjältä Musabizne$ Suomessa.

Tapauksen jälkeen Facebookissa ja Twitterissä on levinnyt valokuva paperista, jonka kerrotaan olevan Megadethin keikkaan liittyvä yhtyeen kiertuemanagerilta peräisin oleva vaatimuslista Qstockin henkilökunnalle. Todellisuudessa kyse on selvästi parodiasta, mutta monet ovat ottaneet listan tosissaan. Myös eräs musiikkialan blogi väitti listaa aidoksi. Joka tapauksessa kyse on hauskasta ja ajankohtaisesta kesäpilasta.

Lista on varsin erikoinen, ja vaatimus jonka mukaan kukaan muu artisti ei saa soittaa festivaaleilla Megadethin kanssa samaan aikaan, on listan ehtojen lievimmästä päästä. Parodialistassa vaaditaan muun muassa, ettei festivaalien VIP-teltassa saa tarjoilla lohta. Vielä erikoisemmissa ehdoissa todetaan, ettei yhtye soita keikkaansa mikäli yleisössä näkyy Metallica-paitoja tai kaljateltassa tarjoillaan alkoholia esiintymisen aikana.

Myös Mustan Barbaarin ja Megadethin välikohtauksesta leviää runsaasti parodiakuvia verkossa.