Microsoft julkaisemassa selfiepuhelimen – pääpaino omakuvissa

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Vuoden puhutuimpiin uutisiin lukeutuu varmasti Microsoftin ja Nokian matkapuhelintoimintojen miljardikauppa. Microsoft on panostanut jonkin verran Lumia-puhelimiensa kehittämiseen, ja yhtiön kerrotaan julkaisevan piakkoin uusia puhelinmalleja.

Näiden joukossa on huhujen mukaan myös niin kutsuttu selfiepuhelin. Puhelin eroaa edeltäjistään siten, että sen etupaneelissa oleva kamera tulee olemaan takakameraa tehokkaampi, The Verge uutisoi. Perinteisesti takana oleva kamera on ollut etukameraa parempi.

Muutos on selkeä merkki siitä, että selfiekulttuuri on jättämässä jälkensä myös teknologian kehitykseen. Edessä oleva selfiekamera tulee olemaan varusteltu viidellä megapikselillä. Selfiekuvien ottamiseen optimoidun puhelimen odotetaan saapuvan myyntiin elokuussa.