Skywalker-nimiselle ei myönnetty passia

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Tähtien sota -elokuvissa nähtävä Luke Skywalker on monelle tuttu hahmo. Brittiläinen Laura Elizabeth Matthews piti kyseisistä elokuvista niin paljon, että hän päätti puoliksi vitsillä lisätä Skywalkerin nimiensä joukkoon.

Naisen hakemus meni läpi, ja hänen nimensä on jo vuosia ollut virallisesti Laura Elizabeth Skywalker Matthews. Vuonna 2008 nimensä vaihtanut nainen on sittemmin saanut uuden ajokortin, jossa lukee hänen koko nimensä. Ongelmia tuli kuitenkin vastaan tänä vuonna, kun Matthews haki uutta passia kesälomamatkaa varten, Daily Mail uutisoi.

Kuukausien odottelujen jälkeen kävi nimittäin ilmi, ettei naiselle myönnettäisi uutta passia Skywalker-nimen takia. Ongelmia aiheutti naisen allekirjoitus L. Skywalker, joka brittiviranomaisten mukaan rikkoi Luke Skywalker -tavaramerkin oikeuksia. Matthewsin täytyy hakea uutta passia, jonka nimikirjoituksessa ei lue Skywalker-nimeä. Passin kanssa ilmenneiden ongelmien seurauksena naiselta jäi väliin Amsterdamin loma.