Tutkija selvitti miksi brittilaulajat eivät kuulosta briteiltä

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Isosta-Britanniasta on vuosien varrella tullut joitakin todella menestyneitä muusikkoja. Monella brittimuusikolla on luonnollisesti vahva brittiaksentti. Aina tämä aksentti ei kuitenkaan ole läheskään niin huomattava silloin, kun he laulavat.

Kaikkien brittilaulajien kappaleista ei edes välttämättä erota, että laulaja on kotoisin Isosta-Britanniasta. Nyt kielitieteiden professori Josef Fioretta on antanut selityksen tähän mysteeriin.

Mies kertoi Hofstra-julkaisussa, että kappaleen rytmi usein rajoittaa sanojen painottamista. Tämä johtaa siihen, että aksentille ominaiset piirteet voivat hiipua. Laulamisen aikana erityisesti intonaatio ja puherytmi muuttuu väkisinkin erilaiseksi kuin puhuttaessa.

Tämä on yksi syy siihen, minkä takia moni brittilaulaja saattaa kuulostaa kappaleillaan enemmän amerikkalaiselta kuin brittiläiseltä. Toisaalta osa laulajista muuttaa aksenttiaan tahalleen esiintyessään, BuzzFeed muistuttaa. Esimerkiksi Australiasta kotoisin oleva countrytähti Keith Urban laulaa tarkoituksella Yhdysvaltain etelävaltioiden asukkaille tyypillisellä aksentilla sopiakseen paremmin musiikkigenreensä.