Ravintola paloi – omistajalta avokätinen tempaus henkilökunnalle

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Yrityksen toimitilojen vaurioituminen voi olla yrittäjälle todella paha paikka taloudellisesti. Tällaiseen surkeaan tilanteeseen joutui myös amerikkalainen Bruce Kroll, kun hänen omistamansa Culver’s-ravintolaketjun ravintola paloi poroksi viime marraskuussa.

Palossa ei onneksi sattunut henkilövahinkoja. Työnantaja joutui luonnollisesti sanomaan työntekijöilleen, ettei heille olisi töitä ravintolan korjauksen aikana. Krollin vakuutus korvasi 40 ravintolassa työskentelevän ihmisen palkat 60 päivän ajaksi, WKOW uutisoi.

Ravintoloitsija ei kuitenkaan halunnut jättää työntekijöitään tyhjän päälle pidempään kestäneen remontin ajaksi, joten hän päätti kustantaa näiden palkat omasta pussistaan. Niinpä korjausten aikana neljä kuukautta töittä olleet työntekijät saivat silti palkkaa. Kroll rahoitti palkanmaksun toisen omistamansa Culver’s-ravintolan tuotoilla.

Pidetty työnantaja pyysi elettään vastaan työntekijöitä tekemään hyväntekeväisyyttä paikallisissa toimipisteissä. Krollin toive toteutui, sillä WISC-TV uutisoi, että työntekijät muun muassa keräsivät rahaa palokunnalle, auttoivat paikallisella kirkolla ja osallistuivat vammaisten tukitoimintaan. Antelias työnantaja käytti työntekijöidensä palkkoihin tuottoa tekemättömällä ajalla 144.000 dollaria.