Basement Jaxx valjasti twerkkaavan robottipepun

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessakin vieraillut, elektronista tanssipoppia soittava Basement Jaxx on teki viime vuonna paluun muutaman vuoden hiljaisuuden jälkeen. Duon tuore levy Junto ilmestyy kauppoihin 25. elokuuta.

YouTube
YouTube

Musiikin ohella Basement Jaxx muistetaan erikoisista videoista, joissa on nähty muun muassa ihmiskasvoisia apinoita ja Bollywood-parodioita. Tuore video jatkaa samalla linjalla, sillä tällä kertaa videolla seikkailee twerkkaava robottitakapuoli.

Basement Jaxxin Never Say Never muistuttaa enemmänkin lyhytelokuvaa kuin perinteistä musiikkivideota. Videon pohjustuksessa kerrotaan, että tanssimisen harrastaminen on vähentynyt dramaattisesti, ja 15 vuoden päästä 98 prosenttia ihmisistä on lopettanut tanssimisen kokonaan. Ratkaisuna ongelmaan Jaxx-yhtiön tiedemiehet kehittelevät Twerk Bot 1.0 -robotin.

Basement Jaxx on Felix Buxtonin ja Simon Ratcliffen 90-luvulla suursuosioon noussut yhtye. Duo nousi tunnetuksi tarttuvien kappaleiden ja mieleenpainuvien musiikkivideoiden, kuten Red Alert, Rendez Vu ja Where’s Your Head At avulla. Basement Jaxx on myös säveltänyt musiikkia Attack the Block -elokuvaan ja tehnyt remixejä artisteille, kuten Justin Timberlake ja N.E.R.D.