Stara Basement Jaxx

Viihdeuutiset

Paul van Dyk ja Basement Jaxx Helsinkiin Colors-festivaalin tähdiksi

10. – 12. heinäkuuta Helsingin Kaapelitehtaalla järjestettävä Colors-festivaali on julkistanut ensimmäiset esiintyjänsä. Trancen ystäville tapahtumassa esiintyvät genren valovoimaisimmat supertähdet Dash Berlin, Ferry Corsten, Markus Schulz ja ylivoimisesti upeimpana DJ-tuottajalegenda Paul van Dyk.

Elektronisen musiikin festivaalilla nähdään hollantilaisen housen kärkinimi Fedde Le Grand, brittihousen pioneerit Basement Jaxx ja Deep Dish, italialainen electro-house -tähti Benny Benassi, ja yhdysvaltalainen house-legenda Erick Morillo.

Festivaali julkaisee loput esiintyjistään maaliskuun lopussa. Kokonaisuudessaan festivaalin ohjelma tulee olemaan laajempi ja monipuolisempi kuin muilla kesän elektroniseen musiikkiin keskittyvillä festivaaleilla Suomessa.

Colors on järjestänyt elektronisen musiikin tapahtumia 1990-luvun luvun lopulta alkaen. Colorsin tapahtumissa ovat esiintyneet maailman tunnetuimmat elektronisen tanssimusiikin tähdet. Kesän Colors-festivaalilla on mukana myös Ibizan legendaarinen Space-klubi, joka tekee nyt ensimmäistä kertaa yhteistyötä pohjoismaisen festivaalin kanssa. Space valittiin viime vuonna maailman parhaaksi klubiksi.

Paul van Dyk on rankattu maailman parhaaksi DJ:ksi useiden lehtien äänestyksissä ja listauksissa, ja DJ-lehti Mixmag nimitti hänet Vuoden mieheksi. Suomessa Paul van Dyk esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1995, jolloin hän esiintyi Rantarockin yhteydessä Waskia-yökerhossa noin sadalle kuulijalle.

Saksan Eisenhuettenstadtissa syntynyt Paul van Dyk varttui kommunistisessa Saksassa. Koska hänen kotikaupungissaan ei ollut klubikulttuuria, kuunteli hän elektronista musiikkia radiosta ja löysi itsestään intohimon sen tuottamiseen ja omaperäisen soundin luomiseen. 90-luvun alussa hän oli jo löytänyt tiensä Berliinin legendaaristen klubien, kuten Tresorin ja Turbinen, vakioesiintyjäksi.

Paul van Dyk julkaisi ensimmäisen 45 RPM -sooloalbuminsa jo vuonna 1994. Supertähdeksi hänet nosti toinen albumi Seven Ways ja sen For an Angel -jättihitti, josta tuli yksi maailman suurimmista trance-hiteistä. Muutama vuosi myöhemmin hän työsti uusiksi Humate-yhtyeen Love Stimulation -klassikkobiisin. Lisäksi hän on remiksannut muun muassa Britney Spearsin, Depeche Moden ja Justin
Timberlaken materiaalia.

Viihdeuutiset

Basement Jaxxin musiikkivideolla eläimellistä menoa

Suomessakin viime kesänä esiintynyt elektronista tanssipoppia soittava Basement Jaxx tekee paluun musiiikin julkaisemiseen muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen. Yhtyeen tuore musiikkivideo jättää katsojansa suun auki, sillä siihen on mahdutettu kerralla koko maailma.

Brittiläinen tanssipopin titaaniryhmä Basement Jaxx on julkaissut uuden singlen nimeltään Back 2 the Wild. Kappaleella esiintyvät korealaiset laulajat Miss Emma Lee ja Baby Chay. Musiikkivideolla sen sijaan nähdään sirkeän värikkäässä taustassa hytkyviä leopardiasuisia naisia, monenkirjavia ja lähes epileptisiä taustakuvia sekä kukkia, kaloja ja yksi apina.

Basement Jaxx on Felix Buxtonin ja Simon Ratcliffen 90-luvulla suursuosioon noussut yhtye. Aiemmin kaksikon videoilla on nähty muun muassa Bollywood-parodioita ja ihmiskasvoisia apinoita. Yhtye on julkaissut viisi studioalbumia.