Gazalainen pikkupoika yrittää selvitä hengissä – koskettava valokuva leviää verkossa

Ohhoh! · Stara.fi

Israelin armeija tappaa Gazassa päivä päivältä enemmän viattomia pikkulapsia, joten kansanmurhaa paikan päällä todistavat journalistit joutuvat välittämään Gazasta pääasiassa synkimpiä mahdollisia uutisia. Ruotsalainen toimittaja Johan-Matthias Sommarström julkaisi Twitterissä koskettavan kuvan pikkupojasta.

Sommarström julkaisi Twitterissä kuvan, jossa arviolta viisivuotias pikkupoika yrittää selviytyä hengissä Israelin armeijan tarkka-ampujilta pukeutumalla toimittajaksi. Toimittajan asu on tosin käytännössä pelkkä musta muovisäkki pojan ympärillä.

Poika lähestyi toimittajien hotellin liepeillä ruotsalaista radiotoimittajaa, joka lainasi pienokaiselle omaa TV-tekstillä varustettua kypäräänsä. Ruotsalainen kertoi, että poika oli kertonut hänelle olevansa toimittaja. Sommarströmin julkaisemasta valokuvasta tuli välittömästi kansainvälinen hitti.

– Minulle kuva on voimakas esimerkki lasten halusta selviytyä. Hän on nähnyt toimittajia hotellilla ja hän on nähnyt meidän selviytyvän. Minusta hän leikkii toimittajaa ollakseen kuin me ja selvitä hengissä, Sommarström kommentoi kuvaa.

Keskiviikkona Israel pommitti Gazassa sijaitsevaa YK:n koulua, jossa 3.000 palestiinalaista oli paossa Israelin iskuja. 90 loukkaantui ja 17 kuoli – joukossa myös lapsia. Koulujen sijainti on Israelin tiedossa, joten kyse ei voinut olla vahingosta. YK:n edustaja Chris Gunness puhkesi tapausta kommentoidessaan itkuun suorassa uutislähetyksessä. Alla video tilanteesta.