Musta Barbaari rasismikohusta: ”Pidän heavy-porukkaa suvaitsevaisena”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen räppäri Musta Barbaari nousi äskettäin otsikoihin, kun hän viuhahti Megadeth-yhtyeen keikan aikana esiintymislavalla oululaisilla festivaaleilla. Tempaus sai alkunsa siitä, että heavybändi vaati Mustan Barbaarin keikkaa keskeytettäväksi, tai muuten yhtye ei olisi noussut lavalle.

Musta Barbaari, Blockfest 2014, Kuva: Stara
Musta Barbaari, Blockfest 2014, Kuva: Stara

Stara tapasi Mustan Barbaarin viikonloppuna Blockfesteillä Tampereella. Suurin kohu tapauksen ympärillä oli jo laskenut, mutta tempauksesta alkunsa saanut keskustelu jatkuu edelleen. Verkossa kommentit ovat usein ikävän rasistisia, mutta ainakin hiphop-piireissä tempausta pidetään loistavana.

– Palautevyöry on jatkunut tähän päivään asti jokseenkin negatiivisena. Kasvokkain ainakin näistä on tullut ihan järkyttävän hyvät aplodit ja hatunnostot. Ei ole ollut ongelmia viranomaisten tai järjestäjien kanssa. Tosin järjestäjät uhosivat antaa mulle porttikiellon. Jos se meininki jatkuu samanlaisena, niin miksi mä lähtisin muutenkaan sinne, Musta Barbaari kertoi Staralle.

Festarilavoilla on keikkojen aikana viuhahdeltu vuosikymmenien ajan, mutta tällä kertaa tapauksesta nousi poikkeuksellisen suuri kohu.

– Se kuuluu siihen kulttuuriin, ja nyt vaan voin sanoa, että kyseessä oli niin sanottu hiphopppari ja sinne hyppäsi vähän tummempi kaveri parempine rusketuksineen. Siitä nyt syntyi vähän tavallista isompi kohu, jota en voi ymmärtää miten voi olla mahdollista. Kyllä mä pidän heavy-porukkaa suvaitsevaisena, mutta kyllä sieltä aina löytyy mätiä omenia, kuten jokaisesta joukosta.