Tyttö valitti LEGO-hahmojen sukupuolesta – näin LEGO vastasi!

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Amerikkalainen Charlotte Benjamin nousi helmikuussa otsikoihin kirjoittamansa kirjeen noustua julkisuuteen. Seitsemänvuotias pikkutyttö oli kirjoittanut LEGO-yhtiölle kirjeen, jossa hän valitti siitä, että Legolla on niin vähän naispuolisia leluhahmoja.

Charlottea ärsytti myös se, että poikalelut sijoitetaan aina seikkailuihin, kun tytöt joutuvat jäämään kotiin. Neitokaisen kirje ei mennyt LEGO-yhtiön johtajilta ohi, sillä julkaisi vastauksen, jossa kerrottiin, että he työskentelevät parhaillaan monimuotoisempien tyttöhahmojen luomisen parissa, NPR kertoo.

Nyt LEGO on toteuttanut lupauksensa julkaisemalla uusia Lego-hahmoja. Kyseessä on Research Institute -lelusarja, jota tähdittää tieteen parissa viihtyvät tyttöhahmot. Sarjassa on saatavilla kemistinä, astronomina tai paleontologina työskenteleviä neitokaisia. NPR uutisoi, että kaikki eivät ole kuitenkaan täysin tyytyväisiä Legon ratkaisuun. Verkossa nimittäin leviää yhtiölle suunnattu vetoomus, jossa vaaditaan tietylle sukupuolelle suunnattujen lelujen valmistamisen lopettamista.